530
post-template-default,single,single-post,postid-530,single-format-standard,sp-easy-accordion-enabled,stockholm-core-2.2.0,select-theme-ver-7.9,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
Profielfoto LinkedIn

Maak impact met je profielfoto op Linkedin!

Een aantal tips van een professionele fotograaf voor een goede LinkedIn profielfoto

Je profielfoto is één van de belangrijkste elementen op je LinkedIn profiel. Een goede eerste indruk nodigt uit om je rest van je LinkedIn pagina te lezen. Het is zelfs zo dat je profiel zo’n 14x meer opvalt door alleen al een goede profiel foto te plaatsen! Door mijn ervaring als professioneel fotograaf gespecialiseerd in portretfotografie weet ik hoe je een sterke LinkedIn foto maakt.

Laat een professionele profielfoto maken

Als eerste laat de ruimte voor je profiel foto niet blank, niemand neemt je serieus als er geen profielfoto op je LinkedIn pagina staat. Laat je portretteren door een professionele fotograaf deze heeft de juiste belichting en kan je coachen tijdens de fotoshoot voor de juiste expressie. Ook is de mogelijkheid om bij de fotografie visagie bij te boeken. Ben je een professional? Profileer je dan ook zo!

Wees je zelf op de foto

Als ik een zakelijke bespreking heb bekijk ik altijd iemands LinkedIn profiel. Dit is handig als je voor de eerste ontmoeting een koffie of lunch afspraak maakt. Is je profiel foto meer dan 2 jaar oud? Heb je een andere haarstijl? Of draag je nu een bril maar draag je deze niet op je foto? Dan is het tijd voor een nieuw headshot.

Vul het kader met je gezicht

Ik wil graag een foto voor mijn profiel ten voete uit is vaak de vraag. Personen die je profiel bezoeken willen weten hoe je gezicht er uitziet. Als ze op hun smartphone door 50 personen die Jan Janssen heten op LinkedIn moeten scrollen dan gaan ze je niet herkennen als je een foto gebruikt waar je helemaal opstaat. Zorg dat de foto alleen met je hoofd gevuld is, zeker niet veel lager dan de schouders. Vaak snij ik ook de bovenzijde van het hoofd aan voor meer filmische uitstraling.

Kleed je gepast

Wat je aantrekt is zeker een belangrijke factor voor een goed LinkedIn portret. Ben je advocaat of werkzaam in de financiële sector dan is een pak met das vanzelf sprekend. Bij een IT-ers of medici zal bijvoorbeeld een nette blouse zonder das prima werken. Kleed je naar wat gebruikelijk is je beroepssector.

De achtergrond

Ik zelf raad een rustige egale achtergrond aan. Deze kan zowel licht als donker zijn maar een kleur kan ook werken. Ook het beroep van de geportretteerde weegt mee in de keuze van de achtergrond. Een therapeut zal ik eerder een lichtere minder formele achtergrond adviseren dan bijvoorbeeld een advocaat.

Heb je nog geen goede LinkedIn foto of is het tijd voor een update? Maak dan nu een afspraak!