de juiste outfit voor je zakelijke portret

Je hebt vast wel eens gehoord dat kleding de man maakt, maar wist je dat kleding ook het zakelijke portret maakt? Het kiezen van de juiste outfit voor je zakelijke portret is een serieuze zaak, maar laten we het luchtig houden terwijl we praten over wat je absoluut moet vermijden en waar je naar moet streven.

Laten we beginnen met wat je moet voorkomen:
  • Ongewassen Kleding: Niets schreeuwt “ik geef niet om mijn professionele uitstraling” meer dan een shirt dat eruitziet alsof het een veldslag heeft overleefd. Dus, zorg ervoor dat je kleding brandschoon is – zelfs als je een veldslag met je strijkijzer hebt verloren.
  • Te grote colberts: Als je eruitziet alsof je een colbert hebt geleend, is het tijd voor een nieuw exemplaar dat beter bij jouw afmetingen past.
  • Te ruime shirts en het belang van de juiste boordmaat: Laat die tenten in de kast! Een shirt dat te ruim is, doet niets voor je figuur. Maar vergeet ook niet dat een te krap boord absoluut ‘not done’ is. De boordmaat van je overhemd is van cruciaal belang. Kies voor een shirt dat je vormen flatteert en waarvan de boordmaat perfect op maat is.
  • Verwassen kraagjes: Er is niets erger dan een kraagje dat zijn glans heeft verloren. Investeer in overhemden met kraagjes die er nog steeds strak en fris uitzien.
  • Gekreukelde stropdassen: Een gekreukelde stropdas zegt: “Ik heb geen idee hoe ik mijn kleding moet verzorgen.” Dus, zorg ervoor dat je stropdas netjes gestreken is.
Oké, nu de leuke kant! wat je moet doen:
  • Schone, goedzittende kleding: Ga voor kleding die schoon is en goed past. Het zal niet alleen beter ogen, maar je zult je ook zelfverzekerder voelen.
  • Maatpakken: Als je de financiële middelen hebt, is een maatpak een investering in je professionele uitstraling. Het past als gegoten en maakt je meteen een stuk knapper.
  • Nette overhemden met strakke kraagjes: Strakke kraagjes geven je een scherpe, professionele uitstraling. Combineer ze met nette overhemden voor een onweerstaanbare look.
  • Mooie dassen: Een mooie das kan je outfit echt afmaken. Kies er een die past bij je stijl en het gevoel dat je wilt overbrengen.
  • Aangepaste stijl voor jouw sector: In de financiële en juridische sector zijn witte en blauwe overhemden vaak standaard, maar doe wat onderzoek om te ontdekken wat momenteel in de mode is. Voor creatievere beroepen geldt: durf te experimenteren. Zonder stropdas en colbert kun je je unieke creativiteit benadrukken.
Onthoud: Een goed zakelijk portret begint bij de voorbereiding.

De experts, fotograaf Jeroen Rommen en visagiste Ester Bravenboer, zullen tijdens de fotografie zeker alles in de gaten houden. Maar onthoudt dat je voorbereiding essentieel is voor een geslaagd zakelijk portret.

Bij Zakelijke Portretten begrijpen we dat kleding een cruciale rol speelt in je professionele uitstraling. Dus wees niet bang om te lachen en kies zorgvuldig je outfit voor je zakelijke portret. Als je er goed uitziet, voel je je goed en straal je vertrouwen uit. En wie houdt er nu niet van een goed geklede professional.

Bovenstaande afbeelding gegenereerd met behulp van AI