Beeldgebruik en AVG

Beeldgebruik en de wet AVG

Als ik een nieuwe blog heb geschreven, is het gebleken dat deze het beter doet met het plaatsen van een foto erbij.

Echter, kan ik mijzelf weleens afvragen of jullie niet gaan denken ach, daar is ze weer met een nieuwe foto. Persoonlijk vind ik het soms lijken op zelfverheerlijking maar met dit blogje wil ik uitleggen wat de reden hierachter is. Daarnaast gaan mijn blogs altijd over fotografie en visagie.

Sinds de wet AVG (privacybescherming beeldmateriaal) er is, dienen we ons aan deze huidige regels te houden.
We kunnen niet meer zoals vroeger foto’s van klanten zomaar plaatsen.
Wil ik het netjes doen, dan zal ik uiteraard eerst toestemming moeten vragen aan diegene om vervolgens een verklaring toe te sturen waarbij men schriftelijk toestemming geeft om zijn of haar foto te mogen gebruiken (veel mensen zijn er niet van gediend dat foto’s van hen ergens bij geplaatst worden).
Persoonlijk vind ik dit voor een blog “teveel gedoe”. Vandaar dat ik het vaak makkelijker vind om een foto van mijzelf erbij te plaatsen.

Dus dit verklaart waarom je regelmatig mijn hoofd voorbij ziet schuiven.

Op onze website www.zakelijke-portretten.nl zie je foto’s van andere mensen staan met verschillende achtergronden en licht opstellingen. Wij fotograferen in onze studio maar zeker ook op locatie bij klanten.
Mocht het aanspreken en je hebt vragen dan is het vanzelfsprekend dat je deze aan mij kunt stellen.
Afspraken worden er gemaakt van maandag tot en met zaterdag.
Je kunt er dan optioneel visagie bij boeken.
Daarnaast hebben we ook een andere website www.rommenphotography.com
Hier kun je terecht voor casting-, portfolio- en tiener fotoshoots.